Computers, tablets en digitale schoolborden (ICT)

Wij hebben ICT hoog in het vaandel staan. Wij vinden computers een belangrijk hulpmiddel bij het hedendaagse onderwijs. Op school zorgen wij ervoor dat wij voldoende middelen hebben om de kinderen zo optimaal mogelijk met computers te laten werken.

Computers

Vanaf groep 1 werken we met computers en I-Pads. In de grote hal van de school staan 15 computers, zodat er met een hele groep gewerkt kan worden. In sommige lokalen staan 1 à 2 computers voor de individuele leerling.

Digitale schoolborden

Bij kleuters hangt een Touch screen en een Activebord (digitaal schoolbord). In  de lokalen van groep 3 t/m 8 staat een digitaal Touch screen.
Met dit bord kunnen alle computerfuncties worden uitgevoerd. Er kan ook op worden geschreven, op internet mee worden gewerkt, maar ook schooltelevisie worden gekeken. Ook prettig voor de leerkracht: efficiënt en snel!

Snappet

De groepen 4 t/m 8 werken met Snappet (tablet). De vakken rekenen, spelling en taal worden op de tablet gemaakt. Ook woordenschat, begrijpend lezen en studievaardigheden kunnen op de tablet geoefend worden. Kinderen en de leerkracht zien meteen of de opdracht goed gemaakt is. Leerlingen kunnen soms ook een extra instructiefilmpje maken. Door de invoering van Snappet is het mogelijk het individuele kind nog meer te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling.