• Open dagen

Open dagen

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk.

Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

U bent van harte welkom op onze open dagen!

 

De open dag voor het schooljaar 2024 staan gepland voor woensdag 3 april 2024. Je hoeft je niet aan te melden voor de open dag.

U bent van harte welkom om sfeer te komen proeven en om in de klassen verschillende lessen te komen bekijken.

Alvast kennismaken

Ook voor je peuter is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school. Het is een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier de sfeer te proeven op een basisschool. Scholen werken samen met een of meerdere kinderopvangorganisaties in de school of in de buurt van de school. Op de open dag kun je meestal ook een kijkje nemen bij de buitenschoolse opvang en in gesprek gaan met de pedagogische medewerkers.

Bekijk het programma

Onze school

Spitsbergen is de openbare basisschool van de wijk Orden. En daar zijn we trots op. Dit betekent dat er voor ieder kind plaats en aandacht is, ongeacht geloof, ras of huidskleur. Het gebouw ligt op een rustige plek bij het wijkcentrum Orca. We hebben 2 schoolpleinen, een voetbalcourt en een gymzaal op ons terrein. Onze school telt bij aanvang van het schooljaar ongeveer 110 leerlingen.

Wij vinden het belangrijk dat een kind zich thuis en veilig voelt op school. Rust en regelmaat vormen een goede basis voor een kind om zich ook veilig te voelen. De basis hiervoor is in iedere groep hetzelfde:

  • Wij zijn aardig en beleefd
  • Wij zijn rustig in school
  • Wij helpen elkaar
  • Wij gaan goed met spullen om

Het team bestaat uit enthousiaste professionals. Een belangrijk kenmerk van “onze schoolcultuur” is openheid. Onze ouders zijn van harte welkom in de klassen en we willen samen met hen zorgen voor een goede leeromgeving!

Werken met digitale middelen

Op Spitsbergen werken we naast het gebruik van allerlei methodes ook met Chromebooks en hebben we in alle groepen Touchscreenborden. De Chromebooks (elke leerling heeft een eigen device) worden ingezet voor bijv. de oefensoftware van de methodes in de groepen 3 t/m 8. Hierbij wordt gewerkt volgens leerdoelen. Kinderen (en de leerkracht) kunnen meteen zien of ze de opdracht goed gemaakt hebben.

Programma

U wordt rondgeleid bij ons op school, zodat u een goed beeld krijgt van Spitsbergen en u volop de gelegenheid krijgt om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Er is geen speciaal programma, we werken zoals we ook werken op de andere ochtenden. U kunt een kijkje nemen in alle groepen.

 

  • DSC_0047

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.

Maak een afspraak

Delen via