Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Open dag gaat niet door

Open dag basisscholen Apeldoorn gaat niet door

Dinsdag 29 september heeft het kabinet nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ondanks de aanmeldplicht voor de open dag vinden we het nu onwenselijk om twee of drie gezinnen tegelijkertijd in scholen rond te leiden.
De schoolbesturen PCBO Apeldoorn, Leerplein055 en de Veluwse Onderwijsgroep hebben om deze reden besloten de open dag op woensdag 7 oktober niet door te laten gaan. Het is daarom niet meer mogelijk om aan te melden voor deze dag. Heeft u zich al aangemeld voor de open dag? Dan nemen wij contact met u op.

We kunnen u wel ontvangen voor een één-op-één gesprek. Dat doen we op een veilige manier en we nemen er de tijd voor. Voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek kunt u het kennismakingsformulier invullen https://www.obsspitsbergen.nl/nieuwe-ouder/kennismaken/ . Wij nemen dan contact met u op.

Bekijk het programma

Onze school

Spitsbergen is de openbare basisschool van de wijk Orden. En daar zijn we trots op. Dit betekent dat er voor ieder kind plaats en aandacht is, ongeacht geloof, ras of huidskleur. Het gebouw ligt op een rustige plek bij het wijkcentrum Orca. We hebben 2 schoolpleinen, een voetbalcourt en een gymzaal op ons terrein. Onze school telt bij aanvang van het schooljaar ongeveer 110 leerlingen. We werken in “basisgroepen” met leerkrachten en een leraar ondersteuner of een onderwijsassistente. Dit betekent veel aandacht voor ieder kind.

Wij vinden het belangrijk dat een kind zich thuis en veilig voelt op school. Rust en regelmaat vormen een goede basis voor een kind om zich ook veilig te voelen. De basis hiervoor is in iedere groep hetzelfde:

• Wij zijn aardig en beleefd
  • Wij zijn rustig in school
  • Wij helpen elkaar
  • Wij gaan goed met spullen om

Het team bestaat uit enthousiaste professionals. Een belangrijk kenmerk van “onze schoolcultuur” is openheid! Onze ouders zijn van harte welkom in de klassen en we willen samen met hen zorgen voor een goede leeromgeving!

Werken met tablets

Op Spitsbergen werken we met tablets (Snappet). De groepen 4 t/m 8 maken hun rekenen, taal en spelling op de tablet. Hierbij wordt gewerkt volgens leerdoelen. Ook woordenschat, begrijpend lezen en studievaardigheden kunnen op de tablet gemaakt worden. Kinderen (en de leerkracht) kunnen meteen zien of ze de opdracht goed gemaakt hebben. Ze kunnen soms ook een extra instructiefilmpje bekijken. ( naar Snappet Spitsbergen).

Door de invoering van Snappet is het mogelijk het individuele kind nog meer te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling.

Programma

U wordt rondgeleid door Wendy Bol, de directeur van onze school, zodat u een goed beeld krijgt van Spitsbergen en u volop de gelegenheid krijgt om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Er is geen speciaal programma, we werken zoals we ook werken op de andere ochtenden. U kunt een kijkje nemen in alle groepen.

Voor de groepen 1 en 2 is er van 8.30-9.00 uur spelinloop, daarna in de kring en wordt er gewerkt met het Digi keuzebord. De groepen 3 t/m 8 gaan allerlei opdrachten doen met rekenen, spelling, taal, muziek en gym.

• fijn werken met digitale schoolborden op obs spitsbergen

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.