nieuwsbrief Spitsbergen 29 augustus 2018

Even voorstellen

Mijn naam is Irene van Leeuwen. Samen met mijn partner heb ik 2 dochters en wonen wij met ons gezin in Apeldoorn. Vanaf dit schooljaar ben ik de juf van groep 1. Mijn werkdagen zullen zijn op: maandag, dinsdag en donderdag. Op de overige dagen zal juf Wil in de groep zijn. Ik heb intussen al kennis mogen maken met de kinderen (en ouders) van groep 1. Ik heb er erg veel zin in om er een gezellig en leerzaam jaar van te maken!

Mijn naam is Gerda Veldhoen en komend schooljaar ben ik op maandag en dinsdag de juf van groep 6. De andere dagen staat juf Rachel voor de groep. Ik vind het fijn om op de Spitsbergenschool aan de slag te gaan. En verheug mij dan ook op het komend schooljaar.

Mijn naam is Monic Kohlen. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters. Dit schooljaar ben ik de juf van groep 4 op maandag, dinsdag, woensdag- en vrijdagochtend. Op donderdag staat juf Anja voor de groep. Ik heb al 2 hele gezellige dagen met de groep gehad, en verheug me op het komende schooljaar.

Mijn naam is Mireille Baert. Sinds dit schooljaar ben ik de leraar van groep 7/8 samen met juf Ilonka als ondersteuner. Ik werk van maandag tot en met vrijdag. We zijn al met een goede start begonnen en kijken uit naar de rest van het schooljaar.

Mijn naam is Wil van Otterloo, ik ben 28 jaar getrouwd met Stephan, we hebben een dochter Vera, zij is 26 jaar en werkt op OBS de Bundel. Ik sta bijna 40 jaar voor de klas, waarvan 38 jaar op OBS de Marke, het laatste jaar heb ik op OBS de Berg en Bos school gewerkt. Wij houden van reizen en van de natuur, we hebben een vriendin in Tanzania wonen en zijn daarom al een aantal keren op safari geweest, super mooi! Ik sta op woensdag en vrijdag voor groep 1, donderdag heb ik groep 2 op OBS Spitsbergen en werk samen met Wilma en Irene.

Nieuwe leerlingen

In groep rood (1) komen Mirac, Dilara, Elsem en Ebubekir nieuw bij ons in de groep. In groep blauw (3) komt Devran Yalcin nieuw in de groep. Wij wensen deze kinderen een fijne en leerzame tijd toe bij ons op school.

Op Stap taalcursus

Hoe werkt het op school?

Een korte taalcursus voor ouders

Heeft u kinderen op de basisschool? Wilt u meer weten over hoe het allemaal werkt op school? En wilt u graag oefenen met Nederlands spreken? Dan is de taalcursus in de Spitsbergenschool misschien iets voor u.

Zes lessen: De cursus begint op woensdag 29 augustus en duurt zes weken. U heeft één keer per week les van 9-11.30 uur. Er kunnen tien mensen meedoen. Een docent geeft de lessen en aan het eind van de cursus krijgt u een certificaat. Heeft u kleine kinderen? Die mag u meenemen. Wij zorgen voor oppas.

Meedenken: Op de cursus praten we over school en opvoeding. U mag zeggen waar u het over wilt hebben, bijvoorbeeld over tienminutenavonden of rapporten. Of over de schoolkeuze na de basisschool. Iets anders mag ook. We kiezen wat de meeste mensen interessant vinden. Door samen te praten leert u vanzelf beter Nederlands én meer over onderwijs en opvoeding.

Meedoen: U kan meedoen als u niet (meer) hoeft in te burgeren. Wilt u meer weten over de cursus of u opgeven? Bel of mail dan naar Khadija Ben Azzouz, coördinator Opstap bij Stimenz, telefoon 088-78 46 464, k.benazzouz@stimenz.nl. U kunt op maandagen en woensdagen van 9-11 uur ook binnenlopen bij de Spitsbergenschool, Morinistraat 6, 7312 KC Apeldoorn.

Handiger worden op de computer

Een afspraak maken bij de gemeente, berichten versturen of iets opzoeken. Dat kan allemaal op de computer. Denkt u wel eens: “Was ik daar maar wat handiger in?” Doe dan mee met de cursus Digiwijzer in de Spitsbergenschool.

In zes keer digiwijzer: Op dinsdag 9 oktober starten we met een cursus Digiwijzer. Net als bij de taallessen duurt deze cursus zes weken. U heeft één keer per week les van 9-10.30 uur. Ook hier kunnen tien mensen meedoen.

Meedoen: De cursus is voor iedereen, of u van Nederlandse of buitenlandse afkomst bent. U mag meedoen als u niet aan het inburgeren bent. Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij Khadija Ben Azzouz, coördinator Opstap bij Stimenz, telefoon 088-78 46 464, k.benazzouz@stimenz.nl.

Leesinloop groep 4

In groep 4 gaan we weer starten met de leesinloop. U kunt op dinsdagochtend en op donderdagochtend samen met uw kind 15 minuten in de klas lezen. We beginnen meteen om 08.30u. De kinderen verheugen zich er erg op om te laten zien hoe goed ze al kunnen lezen! Ik hoop u aanstaande dinsdag 4 september in de klas te zien.

Juf Monic

Kamp groep 7/8

Woensdag 12 september t/m vrijdag 14 september gaat groep 7/8 op kamp naar kampeerboerderij de Boomstronk in Otterloo. Donderdagavond zijn de ouders en leerkrachten om 18.00 uur welkom op de bbq. Wij zorgen voor het vlees. Zorgt u voor wat lekkers?

Informatieavond

Maandag 17 september vindt de jaarlijkse informatiebijeenkomst plaats op Spitsbergen. Voor de ouders van de groepen 1 t/m 3 is er voorlichting over wat er allemaal in de groep gedaan wordt. Voor de andere ouders komt iemand van CJG voorlichting geven over social media (veilig gebruiken en de gevaren). We verwachten alle ouders op deze avond.

Schoolreis groep 1, 2 en 3

Op dinsdag 18 september gaan de leerlingen van groep 1, 2 en 3 op schoolreis. We verklappen nog niet waar we naar toe gaan maar het wordt vast een gezellige dag. Binnenkort komt er een extra nieuwsbrief met meer informatie mee naar huis.

Marge groep rood

Leerlingen vrij

Dinsdag 25 september zijn alle kinderen vrij. Alle leerkrachten van Leerplein055 hebben dan een medewerkersdag.

Marge groep rood

Op  vrijdag 28 september zijn alle kleuters vrij!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Spitsbergen is onderdeel van Leerplein055