Oudste kleuters van groep rood naar de markt

woensdag 2 maart 2016

Op maandag 15 februari zijn wij, de oudste kleuters van groep rood, met de bus naar de markt geweest.

Eerst moesten we even wachten bij de bushalte en toen de bus kwam zijn we ingestapt. We hebben buskaartjes gekocht en de buschauffeur heeft ons keurig naar het centrum van Apeldoorn gereden.

We zijn toen langs de etalages naar de markt toegelopen.

Wat zijn er veel verschillende marktkramen zeg. Een groenten- en fruitkraam, een viskraam, een stoffenkraam, een kaaskraam, een bloemenkraam en nog veel meer. Van de bloemenverkoopster kregen we allemaal een mooie bloem (een Gerbera).

De markt is op het plein voor het stadhuis. Kijk maar eens naar de foto van de kinderen op de trap voor het stadhuis.

Toen we alles gezien hadden, zijn we weer met de bus terug naar school gegaan.

Ook al was het erg koud, toch was het een hele gezellige ochtend. Er waren veel moeders mee, dat was heel fijn.

Nu we allemaal weten hoe het gaat op de markt kunnen we dit in de klas naspelen. We spelen dat we verkoper of verkoopster en klant zijn. We leren dan zelf de moeilijke woorden te gebruiken zoals: de marktkraam, kopen en verkopen, betalen of afrekenen, pinnen, de pinautomaat, contant geld, de buschauffeur, de bushalte enz. En we zijn al spelend ook bezig met rekenen, bijvoorbeeld als we spelen dat we de spullen die we kopen, gaan betalen aan de koopman.

Papa’s en mama’s, komen jullie bij ons in de klas kijken naar onze eigen markt?

Groeten van de kinderen en de juffen.