Koninklijke Landmacht in Basisgroep Wit

donderdag 19 mei 2016

Koninklijke Landmacht in Basisgroep Wit

Afgelopen dinsdag kregen de leerlingen van groep 7 en 8 bezoek van drie militairen die werken bij de Koninklijke Landmacht. De mannen hebben de leerlingen van alles verteld over hun werkzaamheden en de kinderen hebben uitgebreid vragen kunnen stellen. Ook lieten de heren hun legeruitrusting zien,  wat ze mee moeten nemen als ze op pad zijn en zelfs een gifmasker hebben ze laten zien!

Nadat de presentatie in de klas voorbij was, gingen we met zijn allen naar het grote veld waar een parcours voor de kinderen was uitgezet. De bedoeling was dat de kinderen in groepjes van 5 zo snel mogelijk het parcours moesten afleggen terwijl er ook bekertjes water meegenomen moesten worden. Er moest aan een paal gehangen worden die door anderen getild werd, iemand moest op een brancard gedragen worden, en ga zo maar door. Aan het einde van het parcours moesten de bekers water geleegd worden in een emmer. De groep die het meeste water aan het einde in de emmer had, was de winnaar…groep 7 streed tegen groep 8, en uiteindelijk heeft groep 7 1 liter water in de emmer gekregen en groep 8 een halve liter. Super gedaan door de kinderen!

Wij willen de militairen heel hartelijk bedanken voor deze leuke en leerzame ochtend!