Groep 6: Dwaallichten en Fablab

woensdag 13 januari 2016

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Na de gastles op dinsdag 5 januari over Dwaallichten zijn de kinderen van groep 6 op dinsdag 12 januari naar het Fablab in CODA geweest. Daar hebben ze in groepen hun verhaal verder uitgewerkt en hun ontwerpen met een 3D printer geprint. Dit was enorm leuk en leerzaam. In elk groepje werd een regisseur aangewezen om het verhaal te regisseren. Dit was best spannend om te doen. Zie voor foto’s het album “Dwaallichten en Fablab”.

Achtergrond lessen
Het wijkproject de Dwaallichten van Orden (voorheen Happy Kids Route) is drie jaar geleden opgezet op initiatief van de gemeente Apeldoorn. Orden kent namelijk veel plekken in het verkeer waar je als gebruiker extra op moet letten. Met behulp van de scholen zijn deze opletpunten in kaart gebracht. De kinderen bepaalden uiteindelijk, door deelname aan de check- en ontdekroute (december 2013) welke opletpunten het meest door hen gebruikt worden.
Kunstenaar Margot Berkman is gevraagd deze plekken op een vrolijke aansprekende manier te markeren. Zij bedacht geïnspireerd door een Veluwse sage waarin lichtjes een leidende rol spelen, Dwaallichten als markerende objecten. Deze Dwaallichten hebben in vorm menselijke trekken. Ze worden de nieuwe behulpzame buren in Orden!
Goedgekeurde schetsen van de Dwaallichten Margot Berkman

DwaallichtenOfficieel trekken deze Dwaallichten in het vroege voorjaar van 2016 de wijk Orden in.