Foto’s maken op school

zondag 17 november 2019

Geachte ouders/verzorgers,

Sinds mei 2018 geldt in Nederland de Privacywet, AVG (Algemene Verordening Gegevens-bescherming). Als basisschool moeten we ons natuurlijk houden aan deze privacywet. We zorgen dat persoonsgegevens van onze leerlingen maar ook van ouders veilig worden gebruikt.

Foto’s zijn ook persoonsgegevens
Foto’s zijn óók persoonsgegevens! Zonder toestemming van ouders plaatsen wij geen foto’s online. Deze regel geldt ook voor u als ouder als u een foto of video online wilt plaatsen.
Het is heel begrijpelijk dat u als ouder een foto wilt maken van een activiteit waar uw kind aan meedoet. En dat mag ook. Hier gelden wel regels voor en daar vragen we uw aandacht voor!

Foto’s maken tijdens schoolactiviteiten voor privé-gebruik
Het is heel belangrijk dat u foto’s of video’s, waar ook andere leerlingen of volwassenen op staan, alleen voor eigen gebruik inzet. Zonder toestemming mag u beelden waar anderen op staan niet plaatsen op Youtube, Facebook, Instagram, Tiktok, Twitter of andere Social Media.
Wilt u een foto van uw kind op Social Media plaatsen maar staan er ook andere kinderen en/of volwassenen op? Dan is het noodzakelijk en ook netjes om toestemming te vragen aan die ouder/leerkrachten die erop staan. Als zij geen bezwaar hebben dat u de foto op Social Media plaatst, dan is er geen probleem.

Denkt u eraan dat iedereen hier zijn eigen keus in mag én kan maken? Niemand is ons of u een reden of uitleg verschuldigd. Als schoolteam zullen wij u hierop bij activiteiten en feesten attenderen.

Wij rekenen op uw begrip en medewerking. Voor eventuele vragen kunt u altijd terecht bij Wendy Bol of Hulya Aydin.

Met vriendelijke groet,
Team obs Spitsbergen

Delen via