Basisgroep Wit: Project “Out of the box”

woensdag 8 juni 2016

Basisgroep Wit: Project “Out of the box”

De afgelopen 4 dinsdagmiddagen is Basisgroep Wit bezig geweest met het project “Out of the box”. In vier lessen hebben zij een verhaal bedacht dat uit 5 zinnen mocht bestaan. Hieraan gekoppeld hebben de kinderen eerst een figuurtje getekend en uitgeknipt, waarna ze die figuurtjes in het Fablab nog een keer moesten tekenen op de computer. Die computer was gelinkt aan een 3D-printer, zodat ze hun eigen figuurtjes van plastic geprint kregen. Hartstikke gaaf!

De figuurtjes moesten de kinderen in de laatste les gebruiken om het verhaal mee te “spelen”. In een doos met een lampje werd een mini toneel gemaakt, en de figuurtjes waren de toneelspelers. Het was best lastig, maar de kinderen hebben het goed gedaan!

Wij willen Margot Appelman van het “Fablab” en Mariëlla Koenders van Markant heel erg bedanken dat zij dit met ons wilden doen.